RSS

<-----Yang Terhangat----->

Tiada Dara di Facebook


Tiada Dara di Facebook



Remaja sekarang ni memang sukar dibendung tambahan pula kalau ada yang tidak malu. Ni ada dua kes melibatkan penyalahgunaan facebook dan Blog. Salahnya diorang ni berani menyatakan secara jujur bahawa “Sudah tiada dara”. Seorang remaja perempuan berusia 14 tahun yang berbangga kehilangan dara di blog miliknya menyebabkan dia dikecam hebat pengguna Internet sejak beberapa hari lalu. Remaja itu dipercayai memaparkan pengakuan beraninya di blog pada Disember 2010, namun baru-baru ini secara tiba-tiba popular apabila tulisannya diulas beberapa blog lain selain laman sosial facebook dan twitter dan menyebabkan namanya naik dan dikenali ramai. Kenapalah bodoh sangat budak ni.



tiada dara di facebook
Menerusi tulisan blognya, remaja itu mendedahkan dia pernah melakukan hubungan seks dan pengakuannya itu adalah satu kejujuran. Malah, dia juga tidak kisah dengan tanggapan orang lain. Malah akaun khusus facebook turut dibuka pihak tertentu untuk memberi maklum balas, sebahagian besar mengecamnya, namun ada juga memihak kepada remaja itu. Pada mulanya, remaja Melayu yang mendakwa tinggal di Puchong berani membalas kecaman yang dilemparkan kepadanya dan bersikap tidak mempedulikan ratusan komen negatif pembaca.



tiada dara di facebook
Bagaimanapun, dia akhirnya memadam pengakuan beraninya itu kelmarin, mungkin akibat tertekan. Harian Metro cuba menghubungi remaja itu menggunakan facebook dan twitter, tetapi gagal.



adinda evans
Satu lagi kes adinda Evans yang digosipkan adik kepada Juliana Evans kerana namanya sama. Ni petikan daripada post yang dibuat oleh Adinda Evans:
“ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita ade MARUAH DIRI ! thankyou :)
Apa komen korang tentang Tiada Dara diFacebook
kelab-jutawan


Kongsi

0 komen:

 

speed