RSS

<-----Yang Terhangat----->

Ranking Satu dan Dua di Google tidak sampai Sejam


Assalamu'alaikum dan salam sejahtera. mesti kawan-kawan nak tahu apa yang Ranking Satu dan Dua di Google Tidak Sampai Sejam ya?..

Baiklah, tadi amri ada post satu artikel bertajuk Kenapa Dengan Sebulan. Kalau nak tahu artikel tu pasal apa, klik je kat Kenapa Dengan Sebulan ya.

ok,berbalik semula dengan topik asal ya, tadi amri saja-sajalah google tajuk artikel amri Kenapa Dengan Sebulan tu. Pastu, sesuatu yang agak diluar jangkaan taw. Yela, amri ni bukannya power sangat dalam berblogging ni. Lagipun , blog amri ni pun baru lagi. Nak tahu apa yang di luar jangkaan tu eh?



Yang di luar jangkaan dan amat mengejutkan amri ialah amri lihat, apabila amri search di google- kenapa dengan sebulan, amri dapati artikel amri tu terletak pada ranking nombor satu dan dua. Daripada 7,320,000 search result, artikel amri terletak pada ranking satu dan dua. Itu yang mengejutkan amri tau.hehe. kat bawah ni amri sertakan sekali screenshot.



ranking pertama di google
klik pada gambar untuk besarkan

Waktu amri post artikel Kenapa dengan sebulan tu pada sekitar pukul 11 di blog amri ni. manakala waktu amri cari kat google pada pukul 11.43pagi.

Tiada yang spesial pun, amri cuma buat macam orang lain buat. lepas post artikel, kita PING jela.hehe..

sekian, amri tak tahu dah nak tulis apa.hakhak..seperti istilah medik," thought block" haha..kalau nak tahu apa maksud thought block, kawan-kawan google jela eh.hihi..

p/s: suka jugak bila tengok post kita di ranking pertama atau pun di halaman pertama google tu. Selama ni selalu tengok kat blog orang lain je. Tapi,sekali dan merasa ni pun dah cukup gembira buat amri yang baru je join dunia blog untuk suka-suka ni.kawan-kawan setuju tak dengan amri?



kelab-jutawan


Kongsi

12 komen:

madammondoq said... [Reply]

wah.. sukalah tu..

amir aizat said... [Reply]

waahh hebat2!

amri lawak kelakar said... [Reply]

@madammondoq-mestilah suka.hehe..btw,thanks sbb sudi komen ye..:-)

@mir aizat- mungkin nasib je kot.hehe

candybiru said... [Reply]

wah..best toi..ehehehe..

amri lawak kelakar said... [Reply]

@candybiru-betol2.mmg best.dpt rasa sekali pun xpelah kan.hehe

ainun said... [Reply]

hebatnya...tahniah

amri lawak kelakar said... [Reply]

@ainun-terima kasih ya..:-)

kaizen said... [Reply]

tahniah....

entry WW : Salah Siapa??

amri lawak kelakar said... [Reply]

@kaizen-terima kasih ya :-)

MF said... [Reply]

Google search engine works in a way that you can set whether it will search according to the most relevance words or the most visited. And from the photo you shotted, I believe the search was from the most relevance words. So yeah only you uses "kenapa dalam sebulan" after one another as a title of the post or in a phrase. Nothing big brah. Zzzz

amri lawak kelakar said... [Reply]

@MF- oooo...macam tu..thanks for the info :-)

moneymakergroup said... [Reply]

aku pun baru dalam berblogging dan tak paham pasal SEO dan ranking ni....

Permainan SEO

 

speed