RSS

<-----Yang Terhangat----->

Petanda Terkena Santau, Sihir dan Saka


PETANDA TERKENA SANTAU

santau sihir saka


1) Batuk masih berpanjangan walaupun sudah makan ubat klinik.

2) Muntah Darah.

3) Kerap bermimpi bahan-bahan berbisa.

4) Kerap bermimpi berada ditempat kotor.

5) Sakit sendi-sendi badan.

6) Kelesuan.

7) Kuku berwarna kehitaman.

PETANDA TERKENA SIHIR

1) Kerap bermimpi bintang berbisa seperti ular.

2) Kerap bermimpi jatuh dari tempat tinggi lalu terjaga.

3) Kerap mengigau.

4) Kerap sakit tulang belakang tanpa sebab klinikal.

5) Kerap sakit pinggang selepas asar tanpa sebab klinikal.

6) Kerap sakit dada selepas asar tanpa sebab klinikal.

7) Sering rasa berdebar-debar.

8) Terdengar satu bisikan menyuruh melakukan perkara buruk.

9) Sering bergaduh suami isteri walau hanya perkara remeh temeh.

10) Tiada keinginan melakukan hubungan kelamin antara suami isteri walhal baru berkahwin.

11) Zakar suami tiba-tiba layu ketika ingin berjimak.

12) Sayang melampau-lampau pada orang yang baru dikenali.

13) Kerap ditindih ketika tidur.

14) Kerap bermimpi melakukan hubungan seks.

15) Banyak halangan dalam hal jodoh.

16) Kerap mendengar seperti bunyi guli jatuh diatas syiling.

17) Kerap mendengar seperti ada orang menarik perabot diatas rumah.

18) Mudah panas baran.

19) Terlalu sensitif.

20) Nafsu songsang.

21) Badan kelesuan.

22) Darah haid turun lebih 15 hari.

23) Berbulan-bulan tidak datang haid.

24) Mandul.

25) Ketumbuhan ganjil pada badan.

26) Ada kesan lebam-lebam pada badan ketika bangun tidur.

27) Kerap melihat kelibat makhluk halus/lembaga dirumah.

28) Gigi berlaga ketika tidur.


PETANDA TERKENA SAKA

1) Kerap bermimpi menyusukan bayi.

2) Kerap bermimpi dikelilingi kanak-kanak.

3) Kerap bermimpi ada seseorang ingin memberi sesuatu didalam mimpi.

4) Boleh mengubat belajar melalui mimpi.

5) Boleh mengurut belajar melalui mimpi.

6) Boleh menelek sejarah/sifat seseorang.

7) Sering sakit lutut tanpa sebab klinikal.

8) Nyanyuk ketika usia tua.

9) Panas baran.

10) Kerap bermimpi rumah lama/rumah pusaka.

11) Kerap bermimpi ahli keluarga yang telah lama meninggal dunia.

12) Sakit anggota badan/pengsan bila menziarahi orang yang meninggal dunia.

13) Banyak penyakit genetik/ketumbuhan ganjil pada badan.

14) Mendakwa boleh melihat jin/makhluk halus.

Firman ALLAH SWT : "Dan kami turunkan dari Al-Quran (sesuatu) yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang yang beriman, sedangkan bagi orang yang zalim (Al-Quran itu) hanya akan menambah kerugian" AL-ISRA 82
kelab-jutawan


Kongsi

8 komen:

shoutvoc said... [Reply]

kwn ade kena muntah darah aritu.tp xsure la btul ke tak santau tu. jmp usta katenya bde tu xsempat melekat kat dlam sbb cpt muntah..

amri lawak kelakar said... [Reply]

@shoutvoc
o yeke..tp,bgusla sbb muntah dulu kan..kalau dah termasuk dlm bdn,susah jugak..zaman skrg ni walaupun zaman moden,perkara2 cmni masih byk berlaku...bila dengki tgk org lain sng,pegi sihir..bila suka kat sesorg tapi xdpt,pun sihir jugak..mcm2 skrg..mudah-mudahan kita terhindar dari perkara2 camni.amin...

QasehnyaRania said... [Reply]

Salam,thanks sebab bagi tips utk migraine....i'Allah akan sya praktikkan......
Sya penah kene santau dulu....muntah darah......

amri said... [Reply]

@QasehnyaRania
sama2..masyaAllah..mcm mana boleh terkena santau tu?so skrg smua dah ok ke?

Ahmad Zaki said... [Reply]

Assalamualaikum...

Terima kasih kerana berkongsi maklumat sebegini.

Bolehkah saudara beritahu dari manakah sumber-sumber saudara membuat rujukan maklumat berkenaan, sebelum diterbitkan di dalam blog...?

amri lawak kelakar said... [Reply]

@Ahmad Zaki
saya dah lama save pasal perkara ni,jadi saya dah lupa kat mana saya ambik info ni.nnt kalau saya jumpa website tu,saya sertakan sekali sumbernya..
website tersebut dibuat oleh seorg pengamal perubatan islam,saya xpasti sama ada dia seorg ustaz atau ape,tp dia mmg seorg pengamal perubatan islam..

Anonymous said... [Reply]

salam..sorg spupu sy bru meninggal disebabkn sihir yg org wt kt die.pastu bertembung plak dgn saka yg arwah atok die nk trunkn kt die...jasad die terseksa terok..tp apakn daya,ketentuan illahi dah tersurat..sedekahkn al-fatihah kpd beliau.

amri lawak said... [Reply]

@AnonymousAlfatihah buat beliau ye..

 

speed