RSS

<-----Yang Terhangat----->

Top 40 Blogger Melayu untuk Julai 2011


Salam Sejahtera kawan-kawan semua. Wow,gempakkan Top 40 Blogger Melayu untuk julai 2011 ni kan? Tadi ketika duduk godek-godek kat laman 2dayblogger, amri pun ternampaklah tajuk Top 40 blogger Melayu untuk bulan Julai 2011. Sebelum tu,kredit kepada 2Dayblogger ya :-)

Yang ini adalah ranking blogger Melayu kat Malaysia sahaja. Tidak termasuk blogger-blogger selain melayu ok..Setakat yang Amri tengok beberapa bulan ni, rangking no 1 masih lagi dipegang oleh Abang Nara dari laman Beautifulnara.hehe..hebat-hebat.

Amri tak pernah pun berangan nak masuk list tu.hehe.Cukup sekadar ada orang datang baca entry-entry amri kat sini. Ok,jom tengok senarai ni kat bawah. Ada tak blog kawan-kawan?
  1. beautifulnara.com (alexa :60/11442,PR4)
  2. blogserius.blogspot.com (alexa :99/24692,PR3)
  3. ohbulan.com (alexa :125/22790, PR3)
  4. denaihati.com (alexa :156/43523, PR4)
  5. 2dayblogger.com (alexa :164/42323,PR4)
  6. benashaari.com (alexa :182/44061,PR4)
  7. amanz.my (alexa :200/46418,PR3)
  8. myresipi.com (alexa :203/40083, PR4)
  9. ohartis.com(alexa :235/44450,PR3)
  10. cikepal06.blogspot.com (alexa :248/50537,PR4)
  11. papagomo.com(alexa :259/41617,PR4)
  12. kujie2.com (alexa :294/60153,PR4)
  13. puanbee.com(alexa :302/72129,PR2)
  14. tukartiub.blogspot.com (alexa :314/56077, PR0)
  15. ariffshah.com (alexa :317/65809,PR4)
  16. izamirridzwan.com (alexa :346/77814,PR2)
  17. faizalfredley.com (alexa :354/64928,PR4)
  18. myglobalnetworks.com (alexa :364/67040,PR3)
  19. penulissenja.com(alexa : 367/109460, PR2)
  20. pendekarberkuda.org (alexa : 372/108577, PR2)
  21. abgteror.blogspot.com (alexa :373/68879,PR3)
  22. azfar9897.blogspot.com (alexa : 384/110276, PR4)
  23. milosuam.blogspot.com (alexa :385/50866,PR3)
  24. gerakan-anti-pkr.blogspot.com (alexa :391/62917, PR4)
  25. borakkosong.com (alexa :394/76619,PR3)
  26. redmummy.com (alexa :395/70147, PR4)
  27. izyan.com (alexa :397/60981,PR2)
  28. amenoworld.blogspot.com (alexa : 403/95501, PR3)
  29. sdarkniq.com(alexa : 414/103768, PR2)
  30. enciknakal.com (alexa : 415/112703, PR3)
  31. cikgudahlia.com(alexa : 429/104577, PR4)
  32. kupukupukecik.blogspot.com(alexa :430/86103,PR3)
  33. UpProfits.com (alexa : 432/133296, PR4)
  34. ohtidak.com (alexa :448/57085, PR4)
  35. honeykoyuki.blogspot.com (alexa : 450/95802, PR3)
  36. mediamalaya.com(alexa : 455/74818, PR2)
  37. ammboi.com (alexa : 464/102952, PR3)
  38. mediapermatangpauh.blogspot.com(alexa :483/99643,PR4)
  39. wancikgumuzik.blogspot.com (alexa : 494/135285, PR2)
  40. broframestone.com(alexa : 498/112535, PR4)
*Namabblog (Alexa: <rank di malaysia>/<Global Rank>,Page Rank)

fatin liyana


Oh ya, kalau kawan-kawan nak tahu, blog no 35 iaitu honeykoyuki tu, milik Fatin Liyana kan? Fatin Liyana tu actually Junior Amri. Dia sekarang pelajar perubatan Tahun 3 kat HUKM. Amri lak dah final year kat HUKM ni..insyaAllah kalau tiada aral melintang, bulan Mac 2012, Amri akan tamat belajar dan jadi seorang doktor.Amin..

Haa..mungkin ada antara kawan-kawan yang rasa pelik kan.Mungkin ada yang fikir,Amri pelajar medik/perubatan,tapi blog pasal lawak.hehe.. Sebenarnya, budak-budak medik/perubatan ni bukannya semuanya skem-A.hehe

Dulu masa ambik kursus wajib UKM ni, ramai jugak lecturer(bukan perubatan) yang fikirkan yang kami ni skem-A atau duk menghadap buku je 24 jam. Haha..mana ada. Waktu jadi student ni lah nak enjoy. Nanti dah jadi doktor, entah berapa kali je boleh nak enjoy.haha..

Takpe, walaupun keje seorang doktor ni sibuk,banyak kerja, sekurang-kurangnya, kita dapat berbakti kepada masyarakat, buat pahala kan.. Apa yang sangat gembira, ialah bila kita lihat pesakit yang kita rawat tu sembuh dan tengok mereka balik dengan gembiranya.hehe..Kami pun tumpang gembira sekali....

Ops, dah lari topik pulak ya..cukupla kan. Besok ada ward round, klinik,operation dan ttorial yang amri nak kena pergi. Jadi nak study sket.hehe..Apa-apa pun,terima kasih sebab sudi membaca entry amri ni ya..lain kali jemput datang lagi ya..Amri ada banyak lagi lawak yang nak dikongsi. Tapi disebabkan kekangan masa, tak dapat nak kongsikan.

kalau sesiapa yang nak baca lawak, nah baca dulu lawak ni:
1. Binatang ada facebook?
2.Lawak Antara 2 darjat
3. Lawak Sukan-sukan yang dah pupus


Selamat berangan supaya blog kawan-kawan tersenarai dalam ranking tu ye.hehe..Sekian,terima kasih :-)
kelab-jutawan


Kongsi

13 komen:

Adam Roslan said... [Reply]

Terbaiklah ;)

.izzati liyana. said... [Reply]

wohh, bakal doktor. nanti bolehlah buat lawak dekat patient kan. ringan sikit beban pesakit tu. kalau doc serius sangat tak bes. dah la org sakit ni takut, dia wat muka selamba jeh kan. rasa nak lempang. tapi tengok jenis doktor jugak lah. kalau yang sepatutnya serius, dia men2, taktahu lah kan. :D

amri lawak kelakar said... [Reply]

@ Bro Adam Roslan- blog bro pun hebat gak..xlama lagi blog bro plak yang tersenarai kan..

amri lawak kelakar said... [Reply]

@ Izzati Liyana-hehe,btol2..boleh gak sekali sekala buat lawak dengan patient.at least nnt dorg xdelah rasa awkward sgt dengan kita kan.hehe..btul,bkn semua org jnis suka buat lawak,mostly serius kan doktor2 ni?hakhak..

Hans said... [Reply]

semua blog2 otai tu
hebat kan diorang

SyazwanSarawak said... [Reply]

cayalah bro. tak semestinya skem-A kan budak medic? hehe

err, sy budak engineering je =__=

semoga bro pun boleh ikut jejak langkah mereka ;)

eila's roy said... [Reply]

huhu... bagus2... bertambah lah lagi doktor di Malaysia nie ye... gud luck... i dak QS...

amri lawak kelakar said... [Reply]

@Hans- aah,hebat2 kan diorang.

amri lawak kelakar said... [Reply]

@SyazwanSarawak- aah,bdk2 medik bkn semua skem-A kan.hehe...engineering je?hehe.hebat ah tu bro,engineering..gud luck ye :-)oh ye,trima kasih jugak..

amri lawak kelakar said... [Reply]

@eila's roy- Thanks ya..em,QS tu ape eh? sorilah xtahu shortform2..takut men teka je salah lak.hehe

amir aizat said... [Reply]

senior blogger,mantop!

hana nabihah said... [Reply]

SAYA BUDAK BISNES ! ERKKK ~

amri lawak kelakar said... [Reply]

@Hana nabihah-oic,budak bisnes ye...yg erkkk tu knape?sendawa ye?xpuasa ke?hakhak

 

speed