RSS

<-----Yang Terhangat----->

Lawak jam paling lambat jatuh


Salam sejahtera dan salam ramadhan semua. Lawak kali ini ialah Lawak jam paling lambat jatuh . Rasanya macam dah lama tidak berkongsi lawak. Lawak terakhir yang amri kongsikan sebelum ini ialah

Pada satu hari ada tiga orang brader. Mereka ni nak naik Big Ben Tower yang kat London.

big ben tower
 Big Ben Tower


Bila dah sampai kat atas mereka rasa tersangatlah boring...  jadi, mereka pun buatlah satu pertandingan... Dalam pertandingan itu, mereka kena campak jam tangan ke bawah dan sambut. Sapa yang sempat sambut jam tangan mereka dikira sebagai
pemenang.

gambar hiasan

Jadi, orang yang pertama  pun campak jam dia keluar tingkap. Baru dua anak tangga dia turun, jam dia telah pecah berderai!  Org kedua pulak yang mencuba... dia campak jam dia dan baru dia hendak angkat kaki, jam dia dah pecah berderai... Kini, tiba giliran orang ketiga pulak...

gambar hiasan

Orang ketiga pun campaklah jam dia, dia turun tangga Big Ben tu, pergi beli surat khabar, pastu beli burger, pastu dia duduk lepak-lepak kat bangku. Lepas tu dia dengan selamba sambut jam dia dan naik ke atas semula...

Yang dua orang tadi pun punyalah berasa sangat pelik,hairan dan ajaib ... mereka pun bertanyalah kepada orang ketiga tersebut ... "eh! macam mana kau boleh sempat sambut jam kau haa ? Siap boleh baca paper la, beli burger la... ??"

Kawan-kawan tahu tak apa yang orang ketiga tu jawab?haha


"Oh, jam aku lambat 30 minit!"

hahahaha...rupa-rupanya jam dia lambat 30 minit.patut pun lambat jatuh.haha.tapi,kawan-kawan jangan percaya lak ya.ni lawak je.hehe :-)

kelab-jutawan


Kongsi

8 komen:

kristalbiru said... [Reply]

bole lak camtu... ahaha...

amri lawak kelakar said... [Reply]

haha 2lah..xde kaitan langsung jam lmbat 30 minit dgn campak jam tu.haha

Ikmal Zainal said... [Reply]

huhuhu

amir aizat said... [Reply]

huhu jugak,haha

amri lawak kelakar said... [Reply]

@ Ikmal Zainal dan Amir aizat- huhu jugak.hehehe

Amirul Amin said... [Reply]

jom terjun bersama dgn jam..hehe

amri lawak kelakar said... [Reply]

@Amirul Amin-hehe,jom..

Anonymous said... [Reply]

cam bangang

 

speed